Integratie met een webshop

Met Microsoft Dynamics 365 Business Central kan de administratieve ondersteuning en verwerking van jouw bedrijfsprocessen perfect ondersteund worden. Maar waarom zou je een webshop omgeving draaien die hier helemaal los van staat? En vervolgens handmatig alle mutaties verwerken in je administratie. In een B2B webshop kan dat al een hele hoop saai en administratief werk met zich meebrengen. In een B2C omgeving, met een groot aantal kleinere orders, is het al helemaal geen doen.

Dit is ook onderkend in de wereld van de webshop software. Oplossingen schieten als paddenstoelen uit de grond en allemaal hebben ze een vorm van integratie met één of meer ERP systemen. Vanuit Engion ondersteunen we drie verschillende webshop oplossingen en regelen de integratie tussen die webshop software en jouw Business Central administratie. De drie omgevingen die we ondersteunen zijn Magento, Sana Commerce, Shopify.

Welke webshop oplossing past nu het beste bij mijn specifieke wensen? Daar is geen algemeen antwoord op te geven. Dit hangt heel erg af van de eisen en wensen vanuit jou als klant en natuurlijk hangt aan meer functionaliteit ook een prijskaartje. Toch willen we er hier ook al een paar algemene opmerkingen over maken. Voor een robuuste B2B oplossing zou Sana Commerce de beste oplossing zijn. Deze webshop oplossing is echt volledig toegespitst op een B2B bedrijfsmodel. Sana Commerce heeft inmiddels ook ruim 10 jaar ervaring. Bij de Sana Commerce webshop wordt de hosting ook door Sana Commerce uitgevoerd en kan Engion, jij als klant zelf of het team van Sana Commerce de webshop ‘look en feel’ aanpassen.

Shopify en Magento zijn B2C oplossingen, al kun je met Magento ook prima een B2B webshop runnen. Magento is dus ook in een hybride context interessant, waarbij je zowel zakelijke klanten als consumenten bedient. Magento is ook de duurste oplossing.

Shopify is een leuke oplossing voor B2C gebruik en een stuk betaalbaarder dan Sana Commerce en Magento. Voor Shopify en Magento zijn er heel veel bedrijven te vinden die de webshop kunnen ontwikkelen/vormgeven, mogelijk zijn dit ook de partners die je website kunnen onderhouden.

We begrijpen dat dit hele generieke opmerkingen zijn. Op basis daarvan kun je geen definitieve keuze maken. Maak dus nu een afspraak met ons, zodat we hier samen goed naar kunnen kijken.

Als je na het lezen nu zit te popelen om meer te weten over de mogelijkheden van een webshop oplossing die volledig geïntegreerd is in je administratieve en logistieke backbone, neem dan nu contact met ons op!