Extensies in Business Central

Microsoft Dynamics Business Central 365 biedt maximale flexibiliteit als het gaat om het opbouwen en vormgeven van interne en externe documenten. Voor uw eigen bedrijfsvoering  kunt u bepalen welke rapportages er nodig zijn en hoe deze eruit moeten zien. Maar ook de inhoud en lay-out van externe documenten kunt u zelf bepalen: denk hierbij bijvoorbeeld aan verkoopfacturen, pakbonnen of inkooporders. Microsoft biedt twee opties. Heeft u geen bijzondere eisen en wensen voor uw (externe) documenten? Dan kunt u uit de voeten met Microsoft Word templates. Per soort document kunnen wij deze voor een vaste prijs voor u ontwikkelen. Heeft u meer specifieke eisen en wensen? Daarvoor biedt Microsoft de zogenaamde “Report Definition Language Client-side” (RDLC) aan. RDLC biedt een haast onbeperkte functionaliteit maar vereist ook specialistische kennis. U bouwt hiervoor een extensie in Business Central. Deze wordt wordt ook wel APP genoemd. En daar komt Engion om de hoek kijken.

Dus: wilt u rapportages of externe documenten van maximale kwaliteit zonder dat u zich zelf in “de binnenkant” van Business Central hoeft te verdiepen? Dan is Engion uw partner! Waar kunnen wij u mee van dienst zijn? Hieronder kunt u lezen hoe we u kunnen helpen en ontzorgen.

Externe documenten in Word

Bij het uitoefenen van uw bedrijfsprocessen wisselt u tal van standaard documenten uit met uw klanten, partners en personeel. Denk aan inkooporders, pro forma – en verkoopfacturen en pakbonnen. Deze documenten worden “gevuld” vanuit uw Business Central omgeving. Uw bedrijfsvoering is hiermee volledig geautomatiseerd, zodat u zich kunt richten op de uitvoering van uw bedrijfsprocessen. Maar natuurlijk wilt u de documenten die uw klanten en partners van u ontvangen, zelf kunnen vormgeven conform uw eigen huisstijl. Denk aan het plaatsen van uw logo, het lettertype maar natuurlijk ook de inhoudelijke opbouw van deze documenten. Om de juiste inhoud op de juiste plek in het document te krijgen, is het uiteraard belangrijk om te weten hoe Business Central in elkaar zit. Denk bijvoorbeeld aan de diverse veldcodes die gebruikt kunnen worden. Engion kan u hierin volledig ontzorgen. Voor de vaste prijs van € 495,- ex. BTW per documentsoort genereren wij de template voor uw factuur, orderdocument etc. conform uw specificaties en zorgen wij dat u deze probleemloos kunt gaan gebruiken vanuit uw Business Central omgeving. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Interne en Externe documenten in RDLC

Als u velden in uw externe document wilt opnemen die niet standaard beschikbaar zijn in de Word lay-out dan kunt u het rapport ook laten ontwikkelen d.m.v. RDLC. Onze ervaren consultants kunnen u hierbij optimaal ondersteunen. In dat geval voeren wij eerst een gesprek om uw wensen en eisen in kaart te brengen. Op basis daarvan kunnen we u een aanbod doen tegen een vaste prijs of op nacalculatie.

Het gebruik van RDLC biedt ook een enorme flexibiliteit om interne rapporten en documenten te genereren, zodat u uw organisatie, medewerkers en partners maximaal effectief kunt aansturen. Hiervoor kunnen zogenaamde geprogrammeerde rapporten in RDLC opgezet worden. U kunt het enigszins vergelijken met de macro’s in Microsoft Excel: hierin kunnen enorm geavanceerde (en complexe!) functies gebouwd worden. Maar wilt u dat zelf doen?

Ook bij het bouwen van geprogrammeerde rapporten en documenten of het realiseren van zogenaamde Extensions kan Engion u ontzorgen.

Wilt u uw Business Central 365 omgeving gebruiken met op maat gesneden externe documenten en interne rapporten? Neem contact met ons op als u hier meer over wilt weten. Als wij van u horen wat uw wensen zijn, kunnen wij deze voor u realiseren. Tegen een vaste prijs of op
nacalculatiebasis. U bepaalt!